Tilbage til forside
Klik her for at læse mere om DjurslandStubbe Sø - søområde

Stubbe Sø Reepark
Ørnbjerg Mølle  

Stubbe Sø
Stubbe Sø er Djurslands største sø. Engang var den en del af en fjord, men blev til en sø, da landskabet hævede sig rundt omkring den. Søen er en meget vigtig rasteplads for søfugle og er derfor meget interessant for ornitologisk interesserede.

Tilgangen til søen er dog besværlig, da jorden omkring den er ejet af private lodsejere. Staten ejer dog et hjørne ved søens sydøstlige kant, herfra kan man få adgang til søen ad en trampesti. Læs mere om Stubbe Sø hos Århus Amt.

Udsigt over Stubbe Sø og Ebeltoft Zoo

Reepark 
En af de største attraktioner i naturparken er helt sikkert Reepark, som har mere end 100 forskellige dyrearter. Reepark ligger mellem uden for Gravlev og stedet bliver årligt besøgt af ca. 70.000 gæster. Du kan læse mere om Reepark og se informationer om priser og åbningstider ved at besøge hjemmesiden www.reepark.dk

Ebeltoft Zoo er især kendt for sine geparder

Ørnbjerg Mølle
Stik øst for Stubbe Sø ligger den smukke Ørnbjerg Mølle, som er en gammel vandmølle. Bag ved det lille møllehus, finder man selve møllehjulet. Ørnbjerg Mølle stammer fra ca. 1550 og tilhørte i de første mange år Skærsø Gods. Senere blev den privatejet, og den har sikkert været en god forretning for ejeren. Der er normalt ikke adgang i møllehuset, med mindre døren er åben.

Top

Destination Djursland - Stabrandvej 51 - 8560 Kolind - 87 52 18 00 - www.visitdjursland.com